Chevrolet Camaro Convertible – O alta specialitate americana

O alta bijuterie americana, muscle car veritabil, ajunge in sfarsit pe piata. Nu chiar acum, ci la inceputul anului viitor. Este noul Camaro decapotabil, o masina care arata foarte-foarte bine si care a mizat inca de la debut pe o alta filosofie.

In vreme ce competitorii Dodge Challenger si Ford Mustang au venit cu o interpretare retro a unor forme moderne, Camaro este doar modern. Fara cine stie ce linii retro. Cu toate astea, imi plac toate trei.

Ii stiti pe americani, nu au cine stie ce jena sa se compare cu liderii segmentelor, asa ca cei de la Chevrolet spun clar si direct, inca de la primele randuri ale comunicatului de presa, ca noul lor Camaro Convertible este mai rigid decat BMW Serie 3 Cabrio.

Chevrolet Camaro Convertible art Chevrolet Camaro Convertible   O alta specialitate americana

Ce sa va mai spun despre masina asta? Pozele vorbesc de la sine. Ahh, da, motoarele. Doua la numar, un V6 de 3,6 litri, care produce 312 CP si un V8 de 6,2 litri care produce 426 CP. Americani, dar au invatat ceva de la europeni. Ofera in echiparea strandard o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte si optional una automata tot cu 6 trepte.

Da, va veni si in Europa, dar nu va asteptati sa-l vedeti prea des.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.