Coupe-ul Calibra revine in gama Opel!

De-a lungul timpului au existat zvonuri cum ca Opel sa gandeste sa produca o a doua generatie a modelului Calibra. Acum insa, un oficial Opel a confirmat faptul ca Opel va oferi o noua generatie a acestui coupe foarte apreciat la vremea lui, in anii ’90.

Sigur va aduceti aminte de Calibra, sunt rare astazi, cel putin in Romania, dar se vorbea mult despre ele pana acum 10 ani. Erau preferatele celor pasionati de tuning si de-a lungul timpului au impresionat pe la saloanele de tuning.

Masina a fost produsa intre 1989 si 1997 in aproape 250.000 de exemplare. Era un fel de inlocuitor pentru Opel Manta, dar nemtii nu au mai continuat apoi, dupa aceasta prima generatie. Locul modelului Calibra a fost luat in gama Opel de Astra Coupe. Iarasi, un model apreciat, dar care n-a mai avut acelasi farmec. Asta si pentru ca Opel Calibra a fost un coupe de sine statator, nu un derivat de caroserie al altui model, cum a fost Astra Coupe.

Opel Calibra art Coupe ul Calibra revine in gama Opel!

Calibra, pe langa faptul ca si acum arata foarte bine, a detinut mult timp si un record. La lansarea din 1989, s-a spus ca masina este cea mai aerodinamica (masina de serie) din lume, cu un coeficient de 0,26. Timp de 10 ania rezistat acest record, iar valoarea este una extrem de buna si astazi.

Gama de motoare a constat in propulsoare de 2 litri (aspirat si turbo), dar si un V6 de 2,5 litri. De asemenea, au fost fabricate cam 3 mii de exemplare cu tractiune integrala, foarte rare astazi.

Inlocuitorul lui Calibra ar urma sa fie construit pe platforma modelului Insignia, sursa de inspiratie a designului caroseriei urmand sa fie conceptul GTC Concept, aratat acum 3 ani. Probabil va semana mult cu Insignia, un fel de versiune coupe a modelului Insignia, dar eu ma astept sa fie mult individualizat la nivelul detaliilor.

Opel GTC Concept art Coupe ul Calibra revine in gama Opel!

Gama de motoare va fi aceeasi de la Insignia, cu varful de gama reprezentat de versiunea OPC, adica un V6 de 2,8 litri, cu 325 CP si tractiune integrala.

Nu se stie deocamdata cand va debuta productia, dar daca au confirmat, inseamna ca o vor produce. Si sunt multi pasionati care abia asteapta masina asta, e clar.

Sursa: AutoExpress via WCF

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.