Dacia Duster ICE, in mainile lui Alain Prost pentru al doilea sezon de curse

Dacia Duster ajunge iar in mainile fostului pilot de F1, Alain Prost. Asta pentru ca francezul va participa si in acest an la cursele pe gheata din cadrul trofeului Andros. A facut-o si iarna trecuta, fiind o excelenta modalitate de a promova atunci masina, nelansata in versiune de serie.

Se pare ca lui Alain Prost i-a placut sa piloteze masina in aceasta competitie si cum sa nu-i placa din moment ce a castigat cu ea, anul trecut, 3 curse, terminand competitia, la general, pe locul 2.

Anul acesta, Dacia Duster, botezata ICE, a primit cateva modificari, care ar trebui s-o faca si mai manevrabila, dar si mai rapida. Motorul dezvolta putin mai mult cuplu la turatii joase, amortizoarele sunt mai bine adaptate conditiilor de cursa si un sistem de directie integrala (da, are asa ceva) mai bun.

Dacia Duster ICE art Dacia Duster ICE, in mainile lui Alain Prost pentru al doilea sezon de curse

Motorul este acelasi, un V6 de 3 litri, care produce 350 CP si 360 Nm. Acesta este cuplat la o cutie de viteze secventiala, cu 6 trepte.

Francezul nu are nici o retinere in a spune ca vrea sa castige titlul in acest an. Si are dreptate,avand in vedere rezultatele foarte bune de anul trecut.

Dacia Duster ICE art2 Dacia Duster ICE, in mainile lui Alain Prost pentru al doilea sezon de curse

Va imaginati ca nu exista nici o legatura intre masina pe care o puteti vedea in orice showroom Dacia din Romania si acest Dacia Duster ICE, care, pe langa caroseria ce seamana cu a modelului de serie, nu are nimic in comun cu modelul “civil”. Este vorba de un sasiu de curse, cu tehnologie de competitii. Este insa un excelent instrument de marketing pentru Duster.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.