Formula 1 – Sebastian Vettel este campion mondial!

Tocmai am urmarit ultima cursa a actualului sezon de Formula 1, cea de la Abu Dhabi. Si s-a terminat exact cum am vrut! Sebastian Vettel, plecat din pole-position a condus fara greeseala, impecabil, si a terminat pe primul loc, urmat de Hamilton si Button.

Prima sansa in cursa asta a avut-o Fernando Alonso, dar a plecat prost si a ajuns sa fie blocat de debutantul rus Vitaly Petrov pentru cam jumatate de cursa. Pur si simplu, Alonso n-a putut sa treaca de el si a terminat doar pe locul 7. A pierdut al treilea titlu mondial la o diferenta de doar 4 puncte!

Si spaniolul a fost atat de frustrat la final, incat i-a aratat niste semne lui Petrov, dupa trecerea liniei de sosire. Nu mi-am dat seama exact ce “spuneau” semnele alea, dar o sa vad niste reluari. Nu cred ca erau unele de prietenii, Alonso fiind cunoscut pentru accesele lui de genul “sunt cel mai tare, ar trebui sa fiu lasat sa castig”. De-aia nici nu-mi place deloc de el si ma bucur ca n-a castigat.

Sebatian Vettel Campion Mondial Formula 1 Formula 1   Sebastian Vettel este campion mondial!

Vettel in schimb a fost magistral in cursa asta si ma bucur mult pentru el. E foarte tanar si e clar ca sunt sanse mici sa ramana cu un singur titlu mondial in Formula 1. O sa-l mai vedem castigand, pun pariu.

Sursa foto: Getty Images

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.