Lamborghini celebreaza ultimul Murcielago produs

Ultimul Murcielago care a iesit de pe linia de productie este un SV de 670 CP. E adevarat, asta s-a intamplat in luna mai, dar italienii amintesc de asta abia acum, cu ocazia unei manifestari dedicate lui Murcielago. Ultimul exemplar a ajuns intre timp la un client din Elvetia, dar chiar astazi, in Sant’Agata Bolognese a avut loc o parada a celor mai cunoscute modele Lamborghini echipate cu propulsoare V12.

O suita formata din modele 350GT, Miura, Countach si Diablo a escortat un model Murcielago LP-670 SV catre muzeul contructorului italian, intr-o procesiune simbolica, un fel de “ultim drum” al uneia dintre cele mai de succes masini Lamborghini.

Ultimul Lamborghini Murcielago2 Lamborghini celebreaza ultimul Murcielago produs

Stiti cu totii modelul Murcielago, este o prezenta care nu are cum sa nu atraga atentia. Este si cel mai de succes Lamborghini motorizat de un propulsor V12, din 2001 si pana in acest an 4.099  de exemplare fiind produse. Poate cifra nu vi se pare mare, dar la nivelul unui supercar cu asemenea origini este o realizare importanta.

Murcielago a debutat in 2001, atunci fiind echipat cu un V12, de 6,2 litri si de 580 CP. Apoi, motorul a evoluat la 6,5 litri si 640 CP, iar cea mai puternica versiune, cea finala, a ajuns la 670 CP. Acest ultim model ajunge la 100 km/h in 3,2 secunde si atinge 342 km/h.

Ultimul Lamborghini Murcielago Lamborghini celebreaza ultimul Murcielago produs

Evident, trebuie sa ne asteptam la un inlocuitor si mai performant. Acesta va debuta anul viitor (se va numi Jota sau (tot) Murcielago) si exista informatii conforma carora va avea un V12 de cam 700 CP si va putea atinge 100 km/h in mai putin de 3 secunde.

Personal, desi intotdeauna i-am preferat pe cei de la Ferrari, abia astept sa vad inlocuitorul lui Murcielago. Pentru ca e clar ca va fi absolut fabulos.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.