Lamborghini va produce formidabilul Sesto Elemento

Exista niste semnale, bazate pe declaratii ale unor oficiali italieni, conform carora Lamborghini va produce in serie conceptul Sesto Elemento, prezentat la Salonul Auto de la Paris. O masina extraordinara, care va arata ce inseamna greutatea (foarte) redusa in cazul unui supercar.

Dealtfel, conceptul Sesto Elemento a fost facut tocmai pentru a arata ce inseamna utilizarea intensiva a fibrei de carbon, solutie pe care Lamborghini mizeaza pentru reducerea consumului si a noxelor, dar care vine la pachet cu performante dinamice de exceptie.

Conceptul aratat de italieni este echipat cu un motor conventional, V10 de 570 CP (acelasi de pe Gallardo 570-4 Superleggera), iar greutatea este de doar 999 kg. Ca urmare, performantele dinamice sunt incredibile. 0 – 100 km/h in 2,5 secunde si viteza maxima de 350 km/h.

Lamborghini Sesto Elemento Concept art1 Lamborghini va produce formidabilul Sesto Elemento

Productia de serie ar urma sa fie de doar 10 exemplare, deci exclusivitate la cel mai inalt nivel. Este adevarat ca si pretul va fi unul incredibil de selectiv – 2,5 milioane de euro pe exemplar, de aproape doua ori mai mare decat al uni Bugatti Veyron.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.