Marca americana Pontiac a murit oficial, dupa ce au fost vandute ultimele modele noi

O disparitie trista pentru industria auto americana si pentru fanii unor modele celebre produse sub sigla Pontiac. Marca americana, cu o istorie de 84 de ani, a disparut oficial zilele acestea o data cu ultimele modele noi vandute de dealeri.

GM a anuntat inca de anul trecut incheierea productiei modelelor marcii Pontiac si disparitia acesteia, cam in acelasi timp in care au fost anuntate disparitiile marcilor Hummer si Saturn, dar la acel moment erau multe masini in stoc si a fost nevoie de un an pentru a fi vandute.

Pontiac GTO art Marca americana Pontiac a murit oficial, dupa ce au fost vandute ultimele modele noiDisparitia Pontiac este doar unul din efectele crizei economice care a debutat acum 2 ani. Dar vina apartie si colosului GM, cu mult inainte de criza. Pontiac a cunoscut gloria in anii ’70, dar si pana atunci modelele acestei marci au fost apreciate, cumparate si nu se punea problema lipsei de rentabilitate. Mai mult decat atat, au existat legendarele GTO si Firebird pe care americanii le iubesc si acum, la fel ca in tinerete.

GM a incercat in anii 2000 revenirea modelului GTO, dar fara prea mare succes. Si nici celelalte modele n-au mai trezit interesul. Asadar, potentialul a existat, dar lipsa de coerenta a celor de la GM in privinta acestei marci a dus la un sfarsit regretabil. Criza financiara din 2008 a dat lovitura finala.

Pacat…

Sursa: Carscoop

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.