Ministrul mediului spune cateva prostii

Laszlo Borbely, ministrul mediului, are impresia ca stie cate ceva despre masini. Si ne spune nonsalant:

O maşină nouă este mai sigură şi are o fiabilitate mai bună faţă de una veche, adusă din afară. Or, se pot cumpăra maşini second-hand de pe piaţa noastră la acelaşi preţ ca acela practicat în afară. sursa.

Bine, domnu’ ministru, dar uitati o chestie. Da, se pot cumpara masini second-hand la acelasi pret cu unele din afara, dar  exista o diferenta majora. Masinile din afara sunt intr-o cu totul alta stare tehnica, fata de cele din Romania. Din cauza drumurilor. Pentru ca alea din afara nu-si zdruncina tot ansamblul suspensiei la fiecare 2 minute si nu stau in trafic cu orele, arzand combustibil la relanti.

Audi A6 Ministrul mediului spune cateva prostiiAsta e diferenta. Am un prieten care a adus un Audi A6 din Germania, acum cativa ani, o masina cu cateva sute de mii de km la bord. Omul, fara sa fie un necunoscator, a testat masina acolo. N-a gasit nimic in neregula. Cand a intrat in Romania, a inceput sa auda zgomote la suspensii. Se jura ca nu le-a auzit cand a testat masina pe drumurile nemtilor.

Sunt impotriva rablelor. Nu e vreau pe sosele, pe langa mine. Dar urasc ipocrizia. Ministrul mediului, care probabil merge confortabil pe bancheta din spate a unui A8, vine si da lectii despre care masini sunt mai bune si cum sunt ele, in Romania, la acelasi pret, omitand sa spuna ca drumurile noastre n-au nici o legatura cu cele din tarile de unde romanii aduc masini.

Si spune prostiile astea, in timp ce a stabilit taxa auto, in 2011, inclusiv pentru masinile Euro 5. Noi, cumparate de la dealerii din tara.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.