Morgan readuce modelul cu 3 roti

Constructorul britanic a inceput cu modele cu 3 roti si abia apoi a ajuns la masinile normale, cu 4 roti. S-a renuntat la cele cu 3 roti prin anii ’50, dar cand putea fi un moment mai bun sa fie readuse in gama? Acum, normal, pentru ca ajuta la scaderea mediei de emisii de CO2 a gamei britanicilor. Gama formata acum din motoare serioase, ca cel V8, de provenienta BMW, de pe Aero 8.

Asadar, un three wheeler cu design clasic si tehnica moderna va reduce media de CO2 si – spera – britanicii – le va trezi nostalgii celor care calatoreau cu asemenea masini prin anii ’50.

Modelul va fi lansat anul viitor si arata cat se poate de clasic, dar este foarte rapid, cel putin la acceleratie. Motorul este unul V-Twin de la Harley Davidson, de 1,8 litri, care produce 100 CP. Este cuplat la o cutie manuala, cu 5 trepte (de la Mazda) si propulseaza masina (de fapt, e omologata ca motocicleta!) cu o greutate de aproximativ 500 kg, pana la 100 km/h in 4,6 secunde. Viteza maxima este de 185 km/h.

Morgan Three Wheeler Morgan readuce modelul cu 3 roti

E haioasa, dar nu prea are ce cauta in afara Marii Britanii, unde se vor gasi clar cativa nostalgici, cu costume in carouri si sepci de piele, care vor dori asa ceva, pe la 80 de ani.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.