Ne asteapta 530 km de autostrada in urmatorii 3 ani. Sigur..

Stiti cum e in Romania. Nu de promisiuni ducem lipsa, ci de realizari. In toate domeniile ni se promit tot felul de realizari, in conferinte de presa pline de optimism, dar apoi, cand vine termenul anuntat, se gasesc tot felul de scuze pentru esecul proiectelor anuntate cu atata pompa.

Sigur ati auzit ca multi ne ocolesc pentru ca nu avem infrastructura. Mercedes a abandonat proiectul unei uzine in Romania, tocmai din aceasta cauza – nu avem autostrazi, adica legaturi rapide cu vestul tarii. Nu-ti trebuie multa minte ca sa realizezi ca multi altii au facut la fel, ne-au ocolit cand au aflat ca iti trebuie cel putin 10 ore ca sa ajungi la granita de vest din partea de sud a tarii.

La nivel declarativ insa, avansam rapid in directia asta. Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, promite inca 530 de km de autostrada, in urmatorii 3 ani, pe langa cei 330 km deja existenti.

Iar eu nu cred nimic din promisiunile astea. Atata timp cat anul asta s-au inaugurat 50 km de autostrada (nu stiu exact, dar parca atatia sunt), cum dracu’ as putea crede ca vom avea 530 km in 3 ani?!

Si o sugestie pentru autoritati. Nu mai anuntati nimic. Faceti-i, fara sa ne mai promiteti si apoi anuntati-ne ca sunt gata. Asta vreau sa vad, nu promisiuni.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.