Nissan Ellure Concept – Japonezii isi amintesc si de sedanuri

Pe langa Nissan Murano CrossCabrio, Nissan a expus la Los Angeles si conceptul Ellure, unul facut – spun niponii – pentru a arata importanta sedanurilor in gama Nissan.  Stiti ca Nissan mizeaza in ultimul timp mai mult pe crossovere si SUV-uri, dar ei spun ca si sedanurile sunt o parte importanta a strategiei lor. Nu s-ar zice, avand in vedere gama actuala, cea europeana.

Oricum, Ellure arata destul de bine, dar Nissan spune ca nu a fost facut cu intentia de a prefigura un viitor model de serie. Poate se razgandesc, totusi, si vor adopta liniile lui Ellure pentru o viitoare generatie Primera, in conditiile in care ultima generatie nu-mi place absolut deloc.

nissan ellure art1 Nissan Ellure Concept   Japonezii isi amintesc si de sedanuri

Ellure, fara a fi deosebit de original, atrage atentia prin farurile gen bumerang (aceeasi idee fiind folosita si in cazul stopurilor) si portierele spate cu deschidere in oglinda. Plus parbrizul care da senzatia ca se prelungeste pe toata lungimea plafonului si se incheie cu luneta.

E posibil sa va surprinda, dar Nissan spune ca o astfel de masina ar fi destinata in primul rand femeilor din grupa de varsta 30 – 40 de ani. Nu inteleg neaparat de ce, Ellure ar putea fi foarte bine condusa si de barbati.

nissan ellure art2 Nissan Ellure Concept   Japonezii isi amintesc si de sedanuri

Interiorul mizeaza pe fluiditate, dar fara minimalismul caracteristic multor concepte, in vreme ce volanul pare inspirat din competitii. Japonezii mizeaza pe ambianta schimbatoare generata de tot felul de lumini, in vreme ce bancheta spate este una gen “canapea”, solutie care in mod sigur place americanilor.

nissan ellure art3 Nissan Ellure Concept   Japonezii isi amintesc si de sedanuri

Motorul este unul hibrid, format dintr-un propulsor cu 4 cilindri, de 2,5 litri, turbo, combinat cu un motor electric de 34 CP. Cutia de viteze este una cu variatie continua (CVT). Nu se dau prea multe amanunte legate de performantele dinamice sau de consum, pentru ca Ellure este in primul rand un concept de design.

Asadar, urmariti galeria foto si asteptati si parerea lui MCV, pe care astfel de concepte il provoaca sa scrie mult icon smile Nissan Ellure Concept   Japonezii isi amintesc si de sedanuri

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.