Noul Mercedes SLK si al sau plafon unic

Mai toti producatorii au prins deja strategia pozelor spion. Nici nu mai asteapta ca acestea sa fie facute de paparazzi auto, ci isi fac propriile fotografii, cu masina camuflata si apoi publica oficial pozele, pe post de teaser.

Asa e si in cazul de fata, pentru ca ceea ce vedeti mai jos sunt poze cu noua generatie (a treia) Mercedes SLK. Evident, masina este atat de imbracata (uitati-va ce “placa” are pe capota!) incat nu ne putem da seama deloc de detalii, dar nemtii nici nu vor asta. Ne-o vor arata in toata splendoarea abia anul viitor, probabil la Salonul Auto de la Geneva.

Noul Mercedes SLK21 art2 Noul Mercedes SLK si al sau plafon unicOricum, povestea pozelor este alta. Sunt facute la ultimul test a ceea ce Mercedes numeste o premiera in lumea auto. Este vorba de plafonul Magic Sky Control, unul deosebit, testat la temperaturile extreme din Death Valley, la granita dintre statele americane California si Nevada. La 50 de grade Celsius, dupa alte sapatamani de teste pe langa Cercul Polar.

Ce este Magic Sky Control? Asa cum va imaginati, noul SLK va avea acelasi plafon rigid escamontabil ca si primele doua generatii. Doar ca, acum, nemtii vor oferi pe lista de optionale acest gen de plafon, numit Magic Sky Control. Unul care inglobeaza un geam special, care ofera senzatia de roadster chiar si cand este ridicat, pe vreme rea, dar protejeaza si in caz de vreme caniculara. Ideea este ca acest plafon transparent poate fi “innegrit” la o simpla apasare de buton, tocmai pentru a se evita efectul de sera in habitaclu, efect care apare datorita patrunderii razelor soarelui.

Noul Mercedes SLK21 art Noul Mercedes SLK si al sau plafon unic

Ei spun ca este o premiera in industria auto si probabil voua nu vi se pare cine stie ce. Eu as zice ca e o realizare tehnologica, dar nu neaparat extrem de utila, mai ales cand ai la dispozitie un sistem de climatizare care sa raceasca habitaclul. Pe de alta parte, in segmentul asta, al roadsterelor premium, s-ar putea sa conteze. Pentru ca cine da 50.000 euro pe o asemenea masina, ar putea sa mai dea vreo 2.000 pentru un plafon care se face opac la o apasare de buton.

Dar ne putem gandi si la altceva. La noul SLK, optiunea e valabila doar pentru plafon. Poate, in viitor, foliile atat de apreciate de romanii cu masini premium vor disparea si locul lor va fi luat de aceasta tehnologie care premite sa-ti innegresti singur geamurile, cand ai chef s-o faci.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.