OFICIAL: Noul Audi RS3 – Un super hothatch de 340 CP!

Mult a durat pana a venit Audi cu aceasta versiune ultrasportiva a modelului A3.. dar pentru fani sigur a meritat, pentru ca masina se prezinta cu niste cifre de invidiat.

In primul rand, normal de altfel, RS3 arata foarte bine. Foarte. Eu nu sunt fan Audi, nu-mi place in mod deosebit A3, dar RS-ul asta chiar iti transmite niste mancarimi in talpa. Grilele mari, conturate in crom, si expresia rece a farurilor sunt foarte potrivite pentru o masina care, la prima vedere, mananca pe paine super hothatch-urile actuale. Jante de 19 inch, doua iesiri ale esapamentului, integrate intr-un difuzor de aer devenit obligatoriu pentru orice sportiva, plus etriere pesonalizate arata clar ca RS3 nu glumeste si vrea suprematia in clasa sa.

Audi RS3 art OFICIAL: Noul Audi RS3   Un super hothatch de 340 CP!

Am recunoscut intotdeauna ca Audi are niste interioare carora nu le poti reprosa mai nimic, daca esti adeptul stilului clasic nemtesc. Asa e si la noul Audi RS3, dar am remarcat scaunele care, pe langa faptul ca arata formidabil, ar trebui sa te cam sechestreze acolo, indiferent ce ritm abordezi. Frumos, clar.

Audi RS3 art1 OFICIAL: Noul Audi RS3   Un super hothatch de 340 CP!

Sa vorbim insa despre ce au pus nemtii sub capota. Un motor cu 5 cilindri, de 2,5 litri (cel de pe Audi TT RS), turbo, care produce 340 CP si 450 Nm. Mult, foarte mult, pentru clasa sa, de aceeasi performantele sunt excelente. 0 – 100 km/h in 4,6 secunde si viteza maxima limitata la 250 km/h. Valoarea foarte buna a acceleratiei este posibila si datorita tractiunii integrale quattro, dar si cutiei de viteze S tronic, precum si programului Launch Control.

Cu o greutate de 1.575 kg, Audi RS3 este cotat cu un consum mediu de doar 9,1 litri/100km.

Bineinteles ca suspensiile sunt lucrate in asa fel incat sa asigure o tinuta de drum orientata clar catre un cat mai serios nivel de sportivitate. Audi vrea sa fie pe primul loc in segment cu masina asta si o spune destul de clar.

Audi RS3 art2 OFICIAL: Noul Audi RS3   Un super hothatch de 340 CP!

Pretul? Interesant, 49.900 euro in Germania. Mult, dar sustinut de cifrele din caseta tehnica. Oricum, trebuie sa asteptam si altceva. Noul BMW Seria 1 M Coupe, principalul competitor pentru Audi RS3. Modelul bavarezilor va veni cam la acelasi nivel de putere (dintr-un motor cu 6 cilindri), dar cu tractiune spate. Il astemptam peste cel mult cateva saptamani. Ramane de vazut cum se vor descurca pe circuite, pentru a face o diferenta intre ele. Va fi unul dintre cele mai dorite comparative pentru presa auto in primavara viitoare.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.