Oficial – Porsche a anuntat un nou SUV, mai mic decat Cayenne

Exista speculatii de mai multi ani, dar pana acum n-a fost nimic oficial, doar ce a mai scapat prin presa. Dar acum avem conformarea, Porsche a anuntat un nou SUV, pozitionat sub Cayenne.

Numele “de lucru” (cum zice Porsche) al acestui SUV este Cajun. Nu se stie insa daca acesta va fi si numele comercial. Si mai avem de asteptat vreo 2 sau 3 ani pana vom afla, pentru ca masina nu va veni chiar in viitorul apropiat.

La nivelul platformei nu exista prea multe probleme, adica nu vor fi costuri uriase. Pentru ca Porsche va folosi platforma lui Audi Q5 pentru Cajun, la fel cum Cayenne imparte platforma cu Touareg.

Porsche Cayenne cut Oficial   Porsche a anuntat un nou SUV, mai mic decat Cayenne La inceput, la debutul primei generatii Cayenne, toti traditionalistii au spus in cor ca ceea ce face Porsche este un fel de prostitutie, vanzari si atat, traditie calcata in picioare. Apoi a venit si primul Porsche diesel (Cayenne), un atac si mai grav la adresa traditiei si apoi a venit Panamera, prima berlina Porsche.

Nici mie nu mi-au placut miscarile astea, dar ideea este ca Porsche traieste de pe urma a doua modele: Cayenne si Panamera. Vanzarile sunt chiar si peste asteptarile constructorului german, asadar un al doilea SUV, mai mic, nu mai mira pe nimeni.

Cu Cajun, Porsche spera sa mareasca adresabilitatea modelelor sale, sa atraga clienti mai tineri, posibil prima data cumparatori de Porsche.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.