Subaru Impreza Concept – Altceva, de data asta chiar frumos!

Nu stiu daca am mai spus pe aici, dar mie chiar nu-mi place actualul Subaru Impreza, fie el normal sau WRX STi. Admir masina pentru performante, pentru motoarele boxer si tractiune integrala, dar nu-mi place deloc cum arata. E ciudata, nu inspira ceea ce poate sa faca.

Dar asta se va schimba la noua generatie. Care va arata cu totul altfel, iar in poze vedem si cam cum. Noul Impreza Concept a fost prezentat la Los Angeles, iar niponii spun ca prefigureaza noua generatie Impreza. Un design mult mai “solid”, mai dur, cu o gramada de suprafete, contureaza o masina care imbina o oarecare eleganta cu o doza mai mare de agresivitate. Pur si simplu e mai placuta ochiului.

Subaru Impreza Concept art1 Subaru Impreza Concept   Altceva, de data asta chiar frumos!

Sigur, deocamdata vorbim de un concept, al carui design va fi modificat pentru versiunea de serie, dar sa speram ca nu mult. Niponii definesc o noua linie de design, care corespunde si unei noi strategii a brandului si care se numeste “Confidence in Motion”. Suna bine si sper sa se regaseasca pe noile modele Subaru.

Subaru Impreza Concept art2 Subaru Impreza Concept   Altceva, de data asta chiar frumos!

Interiorul, in schimb, va fi cu totul altul pe masina de serie, pentru ca pe acest concept s-a preferat o abordare futuristica, de dragul spectacolului.

Impreza Concept are sub capota un motor boxer, aspirat, de 2 litri si bineinteles tractiunea integrala care defineste marca Subaru.

Nu se stie cand va debuta noua generatie Impreza, dar eu o astept cat mai curand. Fata de actuala generatie, noua are sanse mari sa-mi placa mult.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.