Un britanic a construit un supercar electric mai rapid decat Tesla Roadster

Un milionar britanic a avut ambitia de a construi (pentru uz personal) un adevarat supercar electric si a reusit. A cheltuit circa 1,2 milioane de euro, dar rezultatele sunt foarte-foarte bune. S-a plecat de la un Lotus Exige second hand, cumparat de pe eBay si s-a ajuns la un bolid mai puternic si mai rapid decat Tesla Roadster.

Omul se numeste Dale Vince si detine o mare companie, numita Ecotricity, care se ocupa cu productia de energie electrica eoliana.

Masina, denumita Nemesis, are acum propulsie exclusiv electrica si performante incredibile. Atinge 160 km/h, cu plecare de pe loc, in doar 8,5 secunde, iar pana acum s-a ajuns cu ea la o viteza maxima (testata) de 216 km/h. Inginerii implicati in proiect spun insa ca viteza maxima reala este undeva la 270 km/h.

Nemesis electric Car Un britanic a construit un supercar electric mai rapid decat Tesla Roadster

Autonomia variaza intre 150 si 250 km, iar incarcarea completa a bateriilor se poate face in mai putin de doua ore, de la un dispozitiv special sau in 8 – 9 ore de la o priza clasica.

Toate bune si frumoase, dar omul este criticat in Marea Britanie pentru ca a folosit bani publici in interes personal. Adica a primit de la autoritati cateva sute de mii de euro, a facut proiectul, a iesit foarte bine, dar foloseste masina zi de zi, in interes personal, si nu are in plan productia de serie.

Sursa: DailyMail
Sursa foto: SWNS

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.