Chevrolet Orlando, MPV-ul cu aroma americana

Desi a debutat initial in America, mare consumatoare de monovolume, Chevrolet Orlando a ajuns si in Europa, iar din Romania va putea fi cumparat la inceputul anului viitor.

Ce aduce nou Orlando in segmentul familistelor? In primul rand un stil care s-ar putea sa prinda. Este o masina moderna, fara linii complicate, dar care dau senzatia de soliditate si putere, in conditiile in care privit din fata, Orlando atinge cumva si linia unui SUV.

Chevrolet spune ca este masina perfecta pentru cei cu familii ceva mai mari, dar si pentru tinerii cu multi prieteni, toti amatori de iesiri din oras. Si cred ca au dreptate, avand in vedere la Orlando are 7 locuri, iar pe cele de pe al treilea rand se spune ca se poate sta chiar bine. La nevoie, masina poate servi si ca utilitara, cu ambele randuri de scaune rabatate, volumul ajungand la 1.487 de litri.

Chevrolet Orlando art1 Chevrolet Orlando, MPV ul cu aroma americana

Deocamdata sunt disponibile 3 motorizari, una pe benzina si doua turbodiesel. Propulsorul pe benzina are 1,8 litri si produce 141 CP. Consumul mediu este situat la 7,3 litri/100 km, iar viteza maxima este de 185 km/h. Cel mai solicitat va fi probabil motorul turbodiesel de 2 litri, oferit in doua versiuni de putere. La baza, motorul produce 130 CP, dar poate fi comandat si in versiune de 163 CP. In cazul ambelor versiuni consumul mediu este acelasi, 6 litri/100 km, dar viteza maxima difera: 180 km/h pentru versiunea de 130 CP si 195 km/h pentru cea de 163 CP.

Chevrolet Orlando art2 Chevrolet Orlando, MPV ul cu aroma americana

Exista 3 versiuni de echipare, dar chiar si in versiunea de baza se ofera cam tot ceea ce iti trebuie pentru confort si siguranta: aer conditionat, ESC, 6 airbag-uri, geamuri (fata) si oglinzi electrice, radio CD cu MP3, etc.

In Romania, Orlando are un pret de baza de 14.790 euro pentru motorizarea pe benzina, de 1,8 litri si 141 CP, in vreme ce diesel-ul de 130 CP costa 17.490 euro.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.