Dacia Logan electric, produs si vandut in America

Cei de la Renault nu par interesati deocamdata sa dea unda verde unei Dacii cu motor electric. Nici n-au motive, au propria lor gama de masini electrice, iar propulsia electrica pe Dacia Logan ar urca prea mult pretul.

Americanii o fac insa. O companie (Envision Motor Company) cu sediul in Iowa adapteaza propulsia electrica pentru cateva modele din gama Logan. Este vorba de MCV, Van si pick-up. Iar rezultatul nu este deloc rau, tinand cont de standardele actuale ale masinilor electrice. Autonomie de pana la 320 de km si viteza maxima de 120 km/h.

Dacia Logan electric Dacia Logan electric, produs si vandut in AmericaNu stiu cat succes au aceste modele Dacia in America, dar stiu ca pretul nu este chiar tentant pentru americani, desi nivelul de echipare este unul decent. Preturile incep de 32.300 $ pentru Van, 33.300 $ pentru pick-up si 37.300 $ pentru MCV-ul de 7 locuri.

Mult, la banii astia americanii isi pot cumpara niste masini frumoase. Pana la urma un Mustang GT (V8, 5 litri si 415 CP) e mai ieftin cu vreo cateva mii bune de dolari decat aceste Dacii ajunse pe pamant american.

via Money.ro

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.