Dodge Viper revine! Peste 2 ani

Anul acesta, cand cand a fost produs ultimul Dodge Viper din actuala generatie, nu se stia daca va mai avea un succesor. Criza, pretul, motorul imens cu nivel al consumului urias… nu sunt aspecte care sa incurajeze productia unei noi generatii.

Dar vorbim de americani. Bineinteles ca vor produce o noua generatie. Au confirmat oficial. Se specula ca, data fiind alinata intre Chrysler si Fiat, noul Viper ar putea avea tehnologie Ferrari si/sau ar putea rula pe platforma Alfei 8C Competizione. Va imaginati cum ar fi fost??

Dodge Viper SRT10 ACR X Dodge Viper revine! Peste 2 ani

Nici vorba, spun americanii. Va fi dezvoltat de Dodge si va avea cam aceasi imagine. Masiv, cu capota imensa si habitaclu impins mult in spate. Motorul ar putea fi unul nou sau o evolutie a celui V10 de 8,4 litri, care producea cam 600 CP pe modelul iesit din productie. Oricum, cred ca va tot unul de cilindree foarte mare, dar ma indoiesc ca se vor duce la mai mult de 8,4 litri. Ar fi nebuni s-o faca!

Si totusi, Dodge va lua ceva de la italieni. Ceva idei despre siguranta. Asa ca noul Viper va avea, in sfarsit, sistem de stabilitate electronic (ESP).

Sursa: WCF

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.