Faceti cunostinta cu americanul Fiat Freemont

Alianta dintre grupul Fiat si Chrysler (ii tot spun alianta, dar, de fapt, Fiat detine aproape un sfert din Chrysler) va aduce in Europa niste produse interesante si foarte americane, sub sigla marcilor din grupul italian.

Asa cum stiti deja, Chrysler 300C va fi Lancia Thema in Europa, iar acum se pare ca va mai fi un model Dodge care va purta sigla Fiat.

Ceea ce vedeti in poze este Dodge Journey, un MPV cu accente de SUV, care nu va mai fi vandut ca Dodge in Europa, pentru ca oricum nu inregistreaza cine stie ce vanzari.

Dodge Journey art Faceti cunostinta cu americanul Fiat Freemont

Modelul american va purta sigla Fiat, dupa cateva cosmetizari estetice la partea frontala si se va numi Freemont. “Noul” Fiat Freemont va fi prezentat la Geneva si se pare ca va inlocui in gama Fiat discretul model Ulysse.

La acest moment, Dodge Journey se vinde in Europa cu motorul de 2 litri TDI (140 CP) de la Volkswagen, dar in versiunea Fiat Freemont se va renunta la acest propulsor si se va adopta motorul turbodiesel produs de Fiat, in versiune de 170 CP.

Ramane sa vedem daca italienii vor oferi masina doar cu tractiune fata sau se va putea opta si pentru tractiune integrala.

Va fi interesant, o sa vedem niste masini pe care nu le-am fi asteptat de la italieni icon smile Faceti cunostinta cu americanul Fiat Freemont

via Carscoop

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.