Iata performantele noului Lamborghini Aventador!

Un document intern a scapat cumva din mainile italienilor si a ajuns unde probabil n-ar fi vrut ei deocamdata, la cei de la Autoblog. V-am tot spus pana acum despre motorul V12 al noului Aventador (ii spunem asa, se pare ca asta ii va fi numele), au aparut deja cateva poze neoficiale, dar nu stiam ce-i mai important.

Care sunt cifrele?

Ei bine, sunt impresionante. Motorul V12 de 6,5 litri, care produce 700 CP si 690 Nm, catapulteaza masina pana la 100 km/h in 2,9 secunde, viteza maxima fiind de 350 km/h. Asta este posibil cu ajutorul tractiunii integrale (cuplaj Haldex, controlat electronic) si al noii cutii ISG cu 7 trepte si timpi de schimbare de 50 de milisecunde.

Noul Lamborghini Murcielago art1 Iata performantele noului Lamborghini Aventador!

Alte cifre interesante. Lamborghini a tot spus ca strategia lor de reducere a consumului si noxelor nu include sisteme hibrid, ci se bazeaza pe reducerea greutatii. Se vede, pentru ca noul Aventador are o greutate de 1.575 kg, cu 162 kg mai putin decat Murcielago LP 670-4 SuperVeloce. Asta in conditiile in care este mai mare (4.780 mm lungime, 2.270 mm latime, 1.140 mm inaltime). In rest, jante de 19 inch pe fata si 20 inch pe spate, ampatament mai mare, discuri din carbon si ceramica, probabil standard.

Mai trebuie sa va spun cate ceva despre dinamica. Noul Aventador este cu 0,3 secund emai rapid pana la 100 km/h fata de Murcielago LP 670-4 SV si inregistreaza 8 km/h in plus la viteza maxima.

Well, acum stim cam tot, in ceea ce priveste dinamica. Mai ramane sa vedem masina in niste poze frumoase si oficiale. Poate “scurgerea” asta ii convinge pe italieni s-o arate mai repede!

PS: Aventador este mai rapid decat orice Ferrari! icon smile Iata performantele noului Lamborghini Aventador!

Sursa: autoblog.it/foto

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.