Masina preferata a romanilor?

… este Volkswagen. Asa reiese dintr-un studiu comandat de auto.ro. Nu va suprinde, nu? Nici pe mine. Ideea este ca proprietarii de masini germane sunt cei mai numerosi in Romania, iar majoritatea oamenilor care vor sa-si cumpere o masina noua, vor una de productie germana.

Alte idei care au rezultat din acest studiu:

- cei mai multumiti de propriile masini sunt proprietarii de BMW. 64% dintre ei sunt in mare masura multumiti de raportul calitate/pret.

- peste 60% dintre proprietarii de Mercedes si Audi sunt foarte multumiti de masinile lor.

- la acelasi capitol, Dacia se claseaza abia pe locul 12, circa 32% dintre proprietari declarandu-se multumiti de raportul calitate/pret. Probabil romanilor nu le place Dacia, dar sunt nevoiti sa cumpere, daca vor o masina noua.

- romanii viseaza in primul rand la VW, apoi la Opel, in top urmand BMW si Dacia. 50% din optiunile romanilor se refera la modelele acestor 4 marci.

- 85% dintre posesorii de Volvo ar recomanda masina rudelor si prietenilor, pe locurile urmatoare fiind modelele celor de la Mercedes, Toyota si Audi.

- fata de anul trecut, cea mai mare depreciere pe piata SH au cunoscut-o modelele Peugeot, acestea devalorizandu-se cu aproape 25%.

- mai toate modelele au preturi mai mici pe piata SH, fata de anul trecut, doar modelele Audi fiind tranzactionate cu preturi usor in crestere.

Ce inteleg eu din acest studiu? Ca romanii au ochelari de cal, nu vad decat VW si marci premium in fata ochilor si nici nu-si prea pun problema sa caute masinile care li se potrivesc si pe care si le permit. Cumpara Seria 3 si o “doteaza” cu piese din dezmembrari, dar au orgoliul cat casa cand vine vorba de Dacia. Conduc modelele constructorului roman, dar nu l-ar mai cumpara. Probabil le e aproape rusine cu sigla Dacia.

Mai dureaza mult pana la o gandire sanatoasa pentru propriul buget, mai bine ne luam toti 320d si ii strecuram motorina de 200.000 din cand in cand..

Sursa: Gandul

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.