Mini E Polizei. Cu masina electrica dupa infractori :)

Nu e doar electrica e si tunata. Acest Mini E a fost preparat chiar de tunerul AC Schnitzer, in cadrul campaniei Tune it! Safe!

Cred ca ati auzit de campania asta, exista de multi ani. In fiecare an, un tuner face un model deosebit, il “imbraca” in culorile politiei si il prezinta la diferite show-uri de tuning. Ideea este aceea de a incuraja pasionatii de tuning sa apeleze la modificari legale si mai ales sigure, pentru masinile lor. Se promoveaza ideea de tuning responsabil.

Asadar, v-am spus ca in fiecare an este facuta o masina de genul asta, in cadrul campaniei. Pana acum, n-am vazut altceva de cat bolizi foarte puternici, cu sute de cai, numai buni pentru patrularea pe autostrazile fara limita de viteza ale nemtilor.

TUNE IT SAFE Police E MINI by AC Schnitzer artm1 Mini E Polizei. Cu masina electrica dupa infractori :)

Acum insa, ecologia i-a atins si pe tuneri. Fortat, bineinteles, pentru ca preparatori ca AC Schnitzer prefera un motor cu mult cilindri, nu un set de baterii avansate. Dar asta e trendul si toata lumea se conformeaza. Asa ca, pentru 2010 a fost pus la punct acest Mini electric, caruia nemtii nu s-au mai complicat sa-i mareasca puterea. I-au pus insa o suspensie performanta, de curse si frane mai bune. Jante si cateva cosmetizari estetice (interior si exterior) si asta e masina.

TUNE IT SAFE Police E MINI by AC Schnitzer artm2 Mini E Polizei. Cu masina electrica dupa infractori :)

Mini E nu duce lipsa de putere, motorul electric furnizand 204 CP, o valoare decenta. Performantele dinamice nu sunt chiar cine stie ce, 0 – 100 km/h in 8,5 secunde si nu mai mult de 152 km/h. Ca la orice masina electrica, problema apare la autonomie: 180 de km, in conditii reale, inseamna ca politistii aia vor face mai mult pauze. Lungi, ca bateriile nu se incarca prea repede icon smile Mini E Polizei. Cu masina electrica dupa infractori :)

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.