Noul Chrysler 300. Ne place! :)

Eee, asta e o noutate interesanta, clar. Avem, asadar, “noul” Chrysler 300, de fapt un facelift amplu al modelului pe care il stim toti. Imposibil sa nu-l fi vazut, nu sunt foarte multe, dar sunt si in Romania.

I-a impresionat si pe ai nostri, din pacate, din ce am vazut eu, genul de “smecheri” care au nevoie de ceva impozant, obligatoriu cu folie neagra pe geamuri. Nu generalizez, dar am vazut niste specimene mai putin civilizate la volanul unor asemenea masini.

Revenind strict la masina, nu pot decat sa spun ca este genul de imensitate americana ilogica in Europa, dar care mie imi place mult. N-as cumpara-o, evident, dar mi-ar placea s-o conduc din cand in cand.

Chrysler 300 art 1 Noul Chrysler 300. Ne place! :)

Faceliftul acesta n-a schimbat platforma tehnica, una de Mercedes E-Klasse de acum doua generatii, dar probabil a fost imbunatatita.

Faceliftul n-a schimbat nici dimensiunile, ramane aceeasi masina masiva, dar farurile complet noi (cu LED-uri) o fac mult mai eleganta. Ba chiar, daca ne-am uita doar la partea frontala, am putea spune ca este vorba de o noua generatie. In spate insa, lucrurile arata la fel, doar stopurile avand o alta structura interna. Evident, masina a primit si o doza serioasa de crom.

Chrysler 300 art 2 Noul Chrysler 300. Ne place! :)

Nu stim inca mai nimic despre interior, dar promit sa va tin la curent, cand vor aparea poze de presa.

Pentru americani sunt disponibile 2 motoare, ambele pe benzina, un V6 si V8-ul de 5,7 litri. Probabil si un SRT8, cat de curand.

Chrysler 300 art 3 Noul Chrysler 300. Ne place! :)

Si mai trebuie sa stiti ca masina nu va mai fi vanduta in Europa sub sigla Chrysler. Datorita parteneriatului dintre Chrysler si Fiat, vom avea aici acest Chrysler 300 sub sigla Lancia, probabil cu partea forntala adaptata stilului Lancia. Nu stiu ce sa zic, cred ca ii va lua putin din “farmecul” american..

Apropo, va plac pozele? Au facut o super galerie, foarte misto, foarte inspirate pentru cum arata masina asta. Neagra, mare, te cam duce cu mintea la niste rafale de arma automata, trase pe geamuri, intr-un drive-by printr-un cartier rau famat icon smile Noul Chrysler 300. Ne place! :)

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.