Noul Hyundai i40W, modelul de clasa medie care inlocuieste Sonata

Ceea ce vedeti in aceste schite la rezolutie nu foarte buna este noul Hyundai i40. Adica modelul care inlocuieste Sonata. In aceste poze vedem break-ul, adica modelul i40W, dar partea frontala va fi aceeasi si pentru sedan.

Oarecum ciudat, Hyundai va prezenta la Geneva, in luna martie a anului viitor, exact break-ul, urmand ca sedanul sa-si faca aparitia ulterior, la mai multe luni distanta.

Hyundai i40 va “lupta” chiar in acelasi segment cu Ford Mondeo, Volkswagen Passat, Opel Insignia si chiar Kia Optima, cu care imparte aceeasi platforma.

Hyundai i40W art Noul Hyundai i40W, modelul de clasa medie care inlocuieste SonataInteresant este insa si ceea ce vom gasi sub capota. Motoare pe benzina foarte eficiente, cum ar fi cel de 1,6 litri si 140 CP si motorul mai mare, de 2 litri si 177 CP. Gama diesel va fi acoperita de noul motor de 1,7 litri, oferit in doua versiuni de putere – 115 CP si 136 CP. Va fi prezent ulterior si un nou motor de 2 litri turbodiesel, care vine cu 177 CP. Iar acest motor va fi oferit in combinatie cu o noua cutie, cu dublu ambreiaj, care va concura cu DSG-ul celor de la Volkswagen.

Cam atat deocamdata, dar curand vom vedea niste poze mai sugestive. Coreenii astia chiar sunt in ofensiva si vin cu niste masini care chiar iti atrag atentia!

Sursa: Hyundai Blog

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.