O idee pentru producatorii de masini

Nu stiu daca s-a mai gandit cineva la asta, dar ar fi util si cred ca nu e foarte scump de implementat.

Sa explic. Eu apreciez foarte mult sistemele de navigatie, fie ele integrate sau nu (adica independente, after-market). Folosesc unul si mi se pare genial, n-as vrea sa ma mai intorc la orientarea dupa harti tiparite (ca am folosit mult si de-astea).

Acum cateva zile a trebuit sa ajung la o adresa intr-o zona pe care n-o cunosc. Am setat GPS-ul, am urmat instructiunile… pana la un moment dat, cand am uitat de el. Asa ca am facut un ocol. Nu-mi place sa folosesc instructiunile vocale, ma enerveaza, asa ca-l las pe “mute” si ma orientez dupa instructiunile vizuale.

GPS1 O idee pentru producatorii de masiniDeci! Pentru masinile echipate cu sisteme de navigatie integrate, n-ar fi util sa fii atentionat ca se apropie o schimbare de directie printr-un impuls sau o vibratie in volan, in partea catre care trebuie sa virezi? Bineinteles, fara sa fie afectata directia de aceste vibratii,  doar sa te faca atent ca trebuie sa schimbi directia.

N-ar fi greu, exista deja sisteme care iti dau impulsuri in volan, fie atunci cand treci peste demarcatia intre benzi fara sa semnalizezi, fie pentru a-ti sugera cum trebuie sa virezi cand derapezi (Seat). Deci ar putea fi implementat si la sistemele de navigatie.

Ganditi-va ca mergeti sute de kilometri pe autostrada si nu observati ca se apropie o iesire. O scurta vibratie in volan sigur o sa va traga atentia si o sa priviti display-ul GPS-ului!

Oare exista asa ceva sau tocmai am dat (gratis!) o idee constructorilor de masini? icon smile O idee pentru producatorii de masini

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.