OFICIAL: Mini Paceman Concept

Mini nu sta deloc pe loc. Sub patronajul BMW, marca britanica s-a dezvoltat mult si promite s-o faca si in continuarea. Acum 10 ani a avut loc relansarea marcii pe continentul nord american, la Salonul Auto de la Detroit, iar acum Mini celebreaza prin prezentarea unui concept deosebit.

Se numeste Mini Paceman si, cu toate ca este un concept, reprezinta de fapt o versiune coupe a lui Countryman. Arata mai bine decat Countryman si e mai aproape de spiritul Mini. Britanicii definesc Paceman ca fiind un SAC (Sports Activity Coupe), primul din clasa mica, spun ei.

Daca Countryman este facut clar pentru a atrage si alt gen de clienti, familisti, cu nevoi de spatiu si de doua usi in plus, Paceman apeleaza la tinerii activi, extrovertiti, care vor sa iasa in evidenta. Si care ar prefara un SUV de stil, mic si foarte dinamic, pentru condusul in mediul urban.

Mini Paceman Concept art OFICIAL: Mini Paceman Concept

Evident, motorul este unul cat se poate de conventional si cunoscut. Vorbim de propulsorul de pe versiunile Cooper S (JCW). Un 4 cilindri in linie, turbo, de 1,6 litri, care produce 211 CP si 260 Nm (280 Nm cu overboost). Tractiunea este integrala (ALL 4), dar BMW spune ca platforma este conceputa si pentru versiuni cu tractiune doar pe puntea fata.

Imi place, e mai sportiv, mai legat decat Countryman si are mai mult din spiritul Mini. Britanicii nu spun nimic despre o posibila productie de serie, dar eu zic ca e sigura. Il vom vedea si pe strazi, probabil prin 2012.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.