Pentru aventurieri – GMC Sierra All Terrain HD Concept

Nu sunt eu mare fan al SUV-urilor, dar imi plac pick-up-urile. Stiu, e cam acelasi lucru, dar pick-up-ul imi spune aventura, imi spune tot teren extrem, in vreme ce SUV-urile imi inspira doar opulenta, atunci cand chiar nu ai nevoie de 4×4 si nu iesi din oras.

Si asta e exact genul de pick-up american care-mi place. Mare, inalt, dur, cu roti imense. Se numeste GMC Sierra All Terrain HD si este deocamdata un concept. Apropo, HD-ul ala nu inseamna High Definition, ci Heavy Duty.

GMC Sierra All Terrain HD Concept art Pentru aventurieri   GMC Sierra All Terrain HD Concept

Conceptul este bazat pe modelul de serie Sierra HD si  se numeste “concept” doar pentru ca GM nu va oferi acum aceasta versiune modificata. In rest, masina este perfect functionala.

Pe langa faptul ca arata ca si cum ar putea merge chiar oriunde, are o platforma modificata special pentru teren greu. Garda la sol mai mare, amortizoare speciale, protectie completa sub masina.

GMC Sierra All Terrain HD Concept art2 Pentru aventurieri   GMC Sierra All Terrain HD Concept

Va intrebati ce motor are? Unul imens, care nu prea are moarte. Un V8 turbodiesel, Duramax, de 6,6 litri, care produce 402 CP/3.000 rpm si un cuplu imens – 1.037 Nm/1.600 rpm. Cutia este una automata, cu 6 trepte. Alte caracteristici interesante – sarcina utila a benei, 1,2 tone, iar capacitatea de tractare, 5,9 tone.

Va imaginati cum trage masina asta si pe unde poti merge cu ea?? icon smile Pentru aventurieri   GMC Sierra All Terrain HD Concept

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.