Romanii au cele mai curate si mai noi masini din regiune

“Din regiune” inseamna ca ne comparam doar cu Ungaria si Bulgaria. Chevrolet a comandat si publicat apoi un studiu (foarte interesant) privind cateva aspecte ale pietei auto din zona noastra si obiceiurile de intretinere a masinii.

Din studiu reiese ca romanii au cele mai noi masini, 70% dintre acestea fiind mai noi de 6 ani si 33% mai noi de 3 ani. Bulgarii stau mult mai prost, 80% dintre masinile lor fiind mai vechi de 6 ani. Va intrebati de ce? Pai, din cate am observat eu, toate vechiturile romanesti sunt inmatriculate in Bulgaria. (glumesc, la studiu au raspuns doar cetatenii tarii respective, indiferent unde au inmatriculata masina).

Chevrolet Cruze Romanii au cele mai curate si mai noi masini din regiuneAvem si cele mai curate masini, 44% dintre romani isi spala automobilele o data pe saptamana si 28% o data la doua saptamani. Vecinii bulgari  isi spala masinile o data pe saptamana in proportie de 35% si 26% o data la doua saptamani. Ungurii isi spala masinile mai rar, 45% dintre ei declarand ca o fac o data pe luna.

Chevrolet Aveo Romanii au cele mai curate si mai noi masini din regiuneSi aici am o explicatie. Aveti idee cat praf este in Romania? Enorm de mult! Daca aveti masina neagra, cu siguranta stiti. A mea e neagra si acum imi pare rau ca am vrut culoarea asta. Nu stiam atunci ce inseamna sa fie plina de praf in doar cateva ore dupa spalare. De-aia isi spala romanii masinile atat de des, cu toate ca pe strazi nu vad neaparat foarte multe masini curate.

Sa va mai spun si alte rezultate. 38% dintre romani si 35% dintre bulgari cred ca se descurca bine in ceea ce priveste intretinerea masinii, in vreme ce ungurii au raspuns, in proportie de 39%, ca se descurca rezonabil la acest capitol.

Si acum, foarte important – Cum ne-am pregatit de iarna? Destul de bine, dar nu mai suntem primii. In orice caz, n-am fost luati prin suprindere. 60% dintre romani si-au montat pneurile de iarna inca de la finalul toamnei, dar bulgarii au fost mult mai constiinciosi (82%), in vreme ce si ungurii ne-au depasit (76%). Din studiu reiese ca 25% dintre romani au asteptat prima zapada pentru a schimba pneurile.

Sursa: Chevrolet

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.