Un concept inutil. Despre nimic – Rinspeed BamBoo

Teoretic, un concept trebuie sa-ti spuna ceva si/sau sa-ti arate ceva. Fie este pur si simplu spectaculos, fie iti arata o noua tehnologie, care ar putea ajunge in productia de serie candva, fie iti da o idee despre noul limbaj de design al marcii.

Exista putine concepte inutile, care nu spun si nu arata nimic. Iar asta e unul dintre ele. Rinspeed BamBoo, un fel de masinuta de golf cu dimensiuni ceva mai mari, despre care tunerul elvetian spune ca este destinata amatorilor de plaja si soare.

Rinspeed BamBoo Concept1 Un concept inutil. Despre nimic   Rinspeed BamBoo

Se numeste BamBoo pentru ca unele componente de interior sunt facute din fibra de bambus. Foarte original.. Designul s-a vrut unul extrem de simplu, practic nu-i nimic deosebit la acest concept. Rinspeed spune ca BamBoo aminteste de anii ’70, de plajele din sudul Frantei, de Saint Tropez.

Rinspeed BamBoo Concept2 Un concept inutil. Despre nimic   Rinspeed BamBoo

Aiurea, mie nu-mi inspira decat banalitate si lipsa de imaginatie. Cu atat mai de neinteles cu cat Rinspeed a facut de-a lungul timpului unele dintre cele mai spectaculoase concepte pe care le-am vazut. Cum ar fi acest sQuba, masina – submarin.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.