BMW Seria 5 este Masina Anului in Germania

Nemtii au decis clar, BMW Seria 5 este Masina Anului in Germania. Premiul, obtinut de BMW chiar pe piata de origine, este unul foarte important, in conditiile in care a fost acordat in urma unui sondaj realizat de ADAC, Automobil Clubul German, cel mai mare din lume.

In cadrul acestui sondaj si-au exprimat optiunile in jur de 19 milioane de cititori ai publicatiei ADAC Motorwelt si utilizatori ai site-ului ADAC. Deci, relevanta titlului este una indiscutabila, iar BMW are si alte motive de staisfactie. In topul primelor 10 clasate s-au mai aflat si Mini Countryman si noul BMW X3.

noul bmw seria 5 sedan BMW Seria 5 este Masina Anului in Germania

Si asta nu e tot, modelul BMW 320d, cu tehnologia BluePerformance fiind clasat pe a treia treapta a podiumului la categoria “Masina viitorului”, dintr-un total de 431 de modele inscrise in aceasta categorie. Pachetul BluePerformance, care nu afecteaza in nici un fel performantele motorului, are rolul de a reduce semnificativ emisiile de oxizi de azot. Motoarele echipate cu aceasta tehnologie respecta normele Euro VI. Pentru Seria 3, de exemplu, acest pachet costa 1.000 euro, fara TVA.

noul bmw seria 5 sedan2 BMW Seria 5 este Masina Anului in Germania

Titlul “Masina Anului in Germania” obtinut de BMW Seria 5 este cu atat mai important cu cat vorbim despre piata de origine si cea mai importanta pentru BMW in Europa. O piata ai carei clienti sunt educati in domeniu, pretentiosi, cu o destul de mare putere financiara si asaltati de oferte.

Si daca tot vorbiram de BMW Seria 5, iata un drive test cu versiunea 530d Touring.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.