Cam asa va arata noul monovolum Dacia

Publicatia franceza Argus a anuntat ca pozele pe care le vedeti mai jos ilustreaza exact liniile noului monovolum care va fi produs sub sigla Dacia incepand cu anul viitor. Cum au aflat ei care este designului noului model, nu stiu, dar cert este ca vin si cu niste informatii pe care le prezinta ca fiind destul de exacte.

Noul monovolum Dacia ar urma sa fie produs in Maroc si va fi cam la fel de mare ca un Renault Grand Scenic, spun francezii. Bineinteles ca va avea 7 locuri, iar sistemul de modularitate al scaunelor va fi cel de pe Logan MCV, adica nimic complicat.

Dacia MPV Cam asa va arata noul monovolum Dacia

Publicatia franceza mai spune ca va fi oferit motorul de 1,5 litri dCi, in versiuni de 90 CP si 105 CP, iar propulsorul pe benzina ar putea fi un 1,2 litri TCe de 100 CP.

Preturile ar urma sa inceapa de la 13.000 euro pentru motorizarea pe benzina si de la 15.000 euro pentru versiunile turbodiesel. Nu e chiar mult pentru nivelul de spatiu pe care il va oferi masina.

Dacia MPV 2 Cam asa va arata noul monovolum Dacia

Va dati seama ca masina asta este facuta special pentru pietele vestice, nu? Dacia a facut pana acum masini pentru Europa centrala si de est, dar cum si aceastea au avut succes in vest, oamenii s-au gandit ca e timpul sa  ofere ceva mai pe gustul europenilor, un monovolum.

Noul model nu va fi destinat in principal Romaniei, romanii nu se inghesuie deloc sa cumpere acest gen de masini, mai ales ca noua ne sunt de ajuns versiunile MCV. Nu, noul monovolum va da adevaratul test pe piata vestica, unde Logan si Sandero ar fi trebuit sa aduca credibilitate pana acum.

Ilustratii: L’Argus

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.