Cele mai sigure masini testate in 2010

EuroNCAP a facut bilantul rezultatelor obtinute de cele 29 de masini testate anul trecut si afacut o lista cu cele mai bune 5 modele din punct de vedere al sigurantei.

Ca idee, din cele 29 de masini testate anul trecut, 65% au obtinut calificativul maxim, de 5 stele. Mult mai putin decat in 2009, atunci cand 90% din masinile testate au obtinut 5 stele. Oficialii EuroNCAP pun aceasta scadere pe seama faptului ca normele s-au schimbat intre timp si este mult mai greu pentru o masina sa obtina 5 stele.

Cele 5 modele, cele mai sigure masini din categoriile lor, au 5 stele, dar nu asta a contat ca factor principal, ci numarul total de puncte obtinute, ca suma a punctajului pe diferitele faze ale testului.

Asadar, cele mai sigure masini testate de EuroNCAP in 2010:

EuroNCAP Logo1 Cele mai sigure masini testate in 2010- clasa mica: Honda CR-Z (ma rog, astia de la EuroNCAP au un mod ciudat de impartire pe clase… ei zic ca CR-Z este supermini)

- clasa compacta: Alfa Romeo Giulietta

- clasa mare: BMW Seria 5

- monovolume compacte: Toyota Verso

- SUV-uri compacte: Kia Sportage

S-a dorit un top al celor mai sigure 5 masini testate, de-asta nu apar modele din toate clasele, in caz ca va intrebati.

Bineinteles, au fost nominalizate si cele mai slabe doua rezultate de anul trecut. “Blamate” sunt Citroen Nemo (3 stele) si prima masina chinezeasca testata de EuroNCAP – Landwind CV9 (2 stele).

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.