Dilema: Daca-ti taie fata, intri-n el sau il altul?

Ce s-a intamplat… mergeam pe un bulevard si am ajuns la un sens giratoriu, semaforizat. Pe banda din stanga. O femeie cu un Matiz face stanga, dar nu ocolind prin giratoriu, cum e normal. Stanga direct, pe contrasens. Si cum face ea asa stanga, eu ajunsesem paralel cu ea. Dintr-o data, si-a dat seama ca a gresit si trage brusc dreapta de volan. Direct spre mine. Am franat cat s-a putut si am tras si eu dreapta, ca sa nu ne ciocnim. Insa in dreapta mea era unul cu un Opel Antara, pe care l-am vazut si care – din fericire – a fost atent, atras si el dreapta sa nu intru-n el.

Totul s-a terminat cu bine, nimeni nu si-a atins masina, omul cu Antara nici macar n-a claxonat, ca vazuse de ce am tras spre el, iar femeia cretina s-a dus in stanga, fara sa zica nimic (i-am zis eu in schimb).

In cazul meu, omul cu Antara a fost atent, dar putea sa nu fie si ne loveam amandoi masinile. Din vina mea.

Dilema – Voi cum ati proceda intr-o situatie de-asta? Intri in nesimtitul care-ti taie fata sau incerci sa-l eviti cu riscul de a face tu un accident si de a suporta consecintele? Pentru ca stiti ce? Daca te loveste cretinul care a gresit, el e vinovat. Daca incerci sa-l eviti si lovesti tu un altul, tu esti vinovat. Iar ala lovit fara vina de tine s-ar putea sa fie suficient de nervos incat sa spuna ca-l doare gatul. Caz in care te trezesti frumos cu dosar penal de vatamare corporala.

Deci, cum ati proceda?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.