Iata noul Fiat Freemont, versiunea italiana a lui Dodge Journey

Dupa ce v-am anuntat ca Dodge Journey va deveni Fiat Freemont in Europa, iata si miscarea oficiala. Fiat a prezentat astazi modelul Freemont, adica un Dodge Journey cosmetizat, cu sigla Fiat.

Fiat Freemont nu are decat grila frontala si spoilerul fata putin modificat, in rest este un Dodge Journey de la cap la coada, cu diferenta ca a fost inserata sigla Fiat.

Fiat Freemont este primul produs al aliantei Fiat – Chrysler care a fost adaptat pentru Europa si urmaza si altele. Americanul Freemont inlocuieste in gama Fiat monovolumul Ulysse.

Fiat Freemont Iata noul Fiat Freemont, versiunea italiana a lui Dodge Journey

Noul Freemont vine doar in versiune cu 7 locuri, iar accesul la ultimul rand de scaune promite sa fie extrem de usor, datorita portierelor care se deschid la 90 de grade. De asemenea, ultimul rand de scaune poate fi pliat in podea, pentru o capacitate de incarcare mai mare.

Fiat Freemont 1 Iata noul Fiat Freemont, versiunea italiana a lui Dodge Journey

Deocamdata, Fiat nu a prezentat poze de interior, dar nu ma astept la diferente majore fata de americanul Dodge Journey. In schimb, italienii ne spun ce motoare vor fi disponibile pentru Freemont. In nici un caz cele pentru piata americana. Freemont va fi oferit, intr-o prima faza, cu motorul turbodiesel de 2 litri MultiJet, oferit in doua versiuni de putere – 140 CP si 170 CP. Aceste versiuni vor avea tractiune fata si cutie de viteze manuala.

Fiat Freemont 2 Iata noul Fiat Freemont, versiunea italiana a lui Dodge Journey

Ulterior, Fiat va oferi si modelul cu tractiune 4×4, doar cu cutie automata, cu motoarele de 2 litri MultiJet si 170 CP si cel V6 de 3,6 litri si 276 CP, singurul din gama provenit d ela americani.

Italienii mai spun ca suspensia si directia au fost adaptate preferintelor europenilor. Masina va fi asamblata la uzina din Mexic, acolo unde este asamblat si modelul 500 pentru piata americana.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.