Iata noul Ford Focus electric

Ford a aratat versiunea de serie a modelului Focus cu propulsie electrica, acesta fiind si primul Ford strict electric produs de constructorul american.

Nu sunt foarte multe de spus, noul Focus electric nu vine cu cine stie ce caracteristici deosebite fata de celelalte modele electrice prezentate pana acum de Renault si Nissan. Modelul american are un motor de 125 CP, transmisie cu o singura treapta si poate atinge o viteza maxima de 136 km/h.

Timpul de incarcare, la o statie speciala, ce poate fi montata in garaj si care furnizeaza 240 V este de 3 pana la 4 ore, iar americanii spun ca asta inseamna de doua ori mai putin timp decat in cazul concurentului Nissan Leaf. Ford nu a anuntat oficial nivelul autonomiei , dar aceasta este apreciata la cam 160 km.

FocusElectric art Iata noul Ford Focus electricPractic, Ford Focus electric are aceeasi autonomie si viteza maxima ca Renault Fluence ZE, desi motorul este ceva mai puternic.

In rest, se mai spune ca masina nu pierde nimic din manevrabilitatea si tinuta de drum a Focus-ului cu motor clasic, iar lista de echipamente este una completa, cu un sistem de infotainment complet (vedeti in poze).

Pe piata nord americana, masina va debuta catre sfrasitul acestui an, iar in Europa nu se stie exact cand, pentru ca nu s-a luat inca decizia unde va fi produs. Cel mai probabil, in Europa se va putea comanda in 2012.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.