Noua Kia Picanto, prima poza de interior

Kia a aratat astazi prima poza cu interiorul noii generatii a modelului Picanto. Un model despre care v-am spus ca il apreciez pentru linia muuult mai moderna si indrazneata vis-a-vis de generatia anterioara.

Ei bine, interiorul nu este deloc mai prejos, arata asa cum ar trebui pentru o masina de clasa mini din 2011. Imi place pana si pozitionarea usor asimetrica a comenzilor sistemului audio fata de comenzile climatizarii de mai jos. Ma rog, ceea ce vedeti in poza este o echipare de varf, e clar ca in versiunea de baza interiorul va fi mai “sarac” si la propriu, dar si vizual.

New Kia Picanto interior1 Noua Kia Picanto, prima poza de interior

Un mare plus, spun coreenii, este ca noua Picanto ofera o lungime totala mai mare si un ampatament mai mare, asa ca si interiorul va fi mai spatios.

Astazi au venit mai multe informatii si despre motorizari. Masina va fi disponibila cu un motor de un litri, cu 3 cilindri, oferit in 3 versiuni de putere si unul de 1,2 litri, cu 4 cilindri. Gama de puteri acopera intervalul 69 CP – 85 CP (94 Nm – 121 Nm). Cum masina va fi disponibila cu sistemul ISG (Idle Stop&Go), consumul mediu variaza intre 4,1 si 5,6 litri/100 km. Transmisia, clasica, manuala cu 5 trepte. Se spune si de o cutie automata cu 4 trepte, dar nu cred ca va veni pe piata noastra.

New Kia Picanto action2 Noua Kia Picanto, prima poza de interior

Nici un diesel n-a fost anuntat (!), ceea ce este un minus pe piata europeana, chiar daca propulsoarele pe benzina sunt destul de economice.

Masina va debuta la Salonul Auto de la Geneva, peste doar o luna si ceva.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.