Noul Audi A1 in versiune quattro

Audi a anuntat ca testeaza versiunea quattro a celui mai mic model din gama – A1. Constructorul german spune ca ceea ce vedem in poze este un model A1 care testeaza sistemul quattro pe drumurile inghetate din Canada.

Sistemul utilizat pe A1 este similar celui folosit si la modelele A3 si TT. Adica, in mod normal, pe suprafete cu aderenta buna, majoritatea puterii merge catre puntea fata. Daca aceasta pierde aderenta, sistemul transmite putere, atat cat este necesar, catre puntea spate.

Audi se gandeste ca va avea un avantaj oferind tractiune integrala intr-un segment unde nu exista aceasta optiune. Mini nu are tractiune integrala (are Countryman, dar e vorba de alt segment). Nu stiu daca nemtii si-au facut corect calculele. Ok, in mod normal, tractiunea integrala este un avantaj, dar in cazul lui A1 nu cred ca este. A1 este o masina de clasa mica, nu prea are unde si de ce sa foloseasca sistemul quattro. In plus, deja exista semnale ca A1 nu se vinde chiar bine, iar de vina ar fi pretul prea mare. Va dati seama ca o versiune quattro va fi si mai scumpa, iar A1 are deja eticheta ca este prea scump.

Audi A1 quattro Noul Audi A1 in versiune quattro

Audi A1 quattro 1 Noul Audi A1 in versiune quattro

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.