Noul Chevrolet Sonic (adica Aveo) a debutat in America

Chevrolet a preferat sa renunte la numele Aveo pentru piata americana, asa ca masina se va numi Sonic. Doar peste ocean, pentru ca in Europa se numeste Aveo, va arata la fel si promite sa zguduie putin preturile in segment.

Stiti deja cum arata noul Sonic (o sa-i spun Sonic, pentru ca ceea ce vedeti e versiunea pentru America, dar puteti citi Aveo) pentru ca v-am aratat conceptul, dar aceasta e versiunea de serie. O masina care nu arata chiar rau, farurile parca au si o tenta usor retro si care promite sa ofere mult, pentru putini bani. Chevrolet spune chiar ca a acordat o atentie speciala tinutei de drum, care mizeaza pe agilitate si care a fost ajustata de inginerii care se ocupa de modelul Corvette. Ma rog, e o diferenta enorma intre cele doua masini, astfel incat cred ca au pomenit numele Corvette mai mult pentru imagine.

Chevrolet Sonic art1 Noul Chevrolet Sonic (adica Aveo) a debutat in AmericaInteriorul este foarte interesant. Practic, adopta aceeasi idee cu cel de la Spark. Adica, tablou de bord format dintr-un ceas analogic de care este lipit un display. Doar ca, spre deosebire de Spark, ceasul digital este turometrul, iar display-ul arata viteza. La Spark este exact invers.

Motoarele sunt pentru piata americana. Se incepe cu un propulsor de 1,4 litri, turbo, care produce 138 CP si 200 Nm si care este oferit cu o cutie manuala, cu 6 trepte. Mai exista si un motor de 1,8 litri, cu 135 CP si 167 Nm. Nu inteleg de ce ar oferi doua motoare pe benzina, cu acelasi nivel de putere. Motorul asta de 1,8 litri este oferit fie cu o cutie manuala, cu 6 trepte, fie cu una automata, tot cu 6 trepte.

Cam atata despre Sonic, noi asteptam specificatiile modelului european, Aveo, care promite sa concureze puternic Dacia. Nu va avea chiar acelasi pret, va fi putin mai scump, dar arata mai bine, iar interiorul nu se compara cu cel de la Dacia. Sa vedem insa preturile si apoi mai comparam.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.