Noul Ford Vertrek concept, adica viitorul Ford Kuga

Principala noutate a celor de la Ford la Salonul Auto de la Detroit este conceptul Vertrek. Acesta prefigureaza a doua generatie a SUV-ului Kuga, asteptata pentru anul 2012.

Chiar nu sunt un mare fan al SUV-urilor, dar imi place mult cum arata Vertrek. Arata foarte bine, incordat, agresiv si cu acea nota de high-tech din care va pierde o buna parte atunci cand se va transforma in modelul Kuga de serie. Partea frontala are aceeasi idee de design pe care o vedem si la noul Focus, dar grila este mai proportional impartita. Umflatura de pe capota este de mare efect, sper sa ramana la modelul de serie.

Imi place si interiorul, dar asteptati-va sa nu-l vedeti chiar in acest fel pe noua generatie Kuga, ma refer la plansa de bord. De asemenea, nu se stie daca va ramane in aceasta forma consola mediana suspendata, care traverseaza habitaclul.

FordVertrekConcept art Noul Ford Vertrek concept, adica viitorul Ford Kuga

Noul Kuga va fi construit pe platforma noului Ford Focus si va fi un model global, adica va fi acelasi si pentru Europa si pentru America. Conceptul Vertrek este echipat cu un propulsor EcoBoost de 1,6 litri, cu functie Stop/Start, care va fi disponibil pe viitorul model Kuga. Pentru Europa insa, la mare cautare vor fi motoarele turbodiesel, actuala generatie Kuga fiind vanduta in proportie de 96% cu propulsoare diesel.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.