Noul Kia KV7 Concept – Ideal pentru vacante

Kia i-a impresionat pe americani cu un monovolum crossover desenat exact in stilul lor. Desigur, este doar un concept, dar se va transforma intr-un model de serie peste niste ani buni.

Designul este spectaculos si tipic american. KV7 arata ca o cutie in plan general, dar luat pe elemente rotunjimile si detaliile high tech ii dau o nota aparte, placuta chiar.  Farurile sunt formate doar din unitati LED si par “amestecate” in caroserie, iar lateralele sunt dominate de geamuri, puse chiar si peste montanti, asta in conditiile in care al doilea montant lipseste.

Kia KV7 Concept 11 Noul Kia KV7 Concept   Ideal pentru vacante

Linia spatelui este plina de metal, deoarece stopurile sunt formate doar dintr-o linie subtire, intinsa pe toata latimea. Ce atrage insa cu adevarata atentia este portiera stil gullwing de pe partea pasagerului. Aici nu exista al doilea montant, iar spatiul de acces este foarte mare. Ma indoiesc insa ca aceasta solutie va intra in productia de serie, in primul rand pentru ca este probabil destul de costisitoare, iar in al doilea rand nu este practica. In spatii aglomerate, preferi o usa glisanta in fata uneia care are nevoie de spatiu pe laterala pentru a se deschide.

Kia KV7 Concept 2 Noul Kia KV7 Concept   Ideal pentru vacante

Si mai interesant decat exteriorul este chiar habitaclul. Plansa de bord foarte futurista avanseaza catre sofer cand masina este pornita, pentru ca acesta sa poata opera comod comenzile. Dar si mai frumos este in spate. Kia KV7 are 4 scaune ce se pot roti, inclusiv al soferului si o bancheta gen canapea in spate. Practic, aranjamentul este este facut pentru excursii si socializare. Opresti in parcare, te muti la masuta din spate cu inca vreo 4 prieteni si poti face.. orice. Ai acces la internet, te poti relaxa, poti sa te imprietenesti cu niste sticle de bere…

Kia KV7 Concept 3 Noul Kia KV7 Concept   Ideal pentru vacante

Nu ca ar conta foarte mult, v-am spus ca KV7 mai are ani buni in fata pana sa ajunga la productia de serie, motorul este unul turbo, de 2 litri, care produce 285 CP si este cuplat la o cutie de viteze automata.

Am petrecut si eu intr-un interior asemanator intr-un VW Multivan. Am mers in team building, la dus am condus, dar la intoarcere am stat la masa, am baut niste sticle de vin, am discutat, a fost excelent :). Mi-a ramas in minte Multivan-ul ala, e genial pentru iesiri cu prietenii.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.