OFICIAL: Noul Mercedes SLK!

Mercedes a prezentat acum cateva ore noua generatie a roadsterului SLK. Noul model reprezinta a treia generatie SLK si vine, spun nemtii, cu imbunatatiri serioase la toate capitolele.

Sa luam designul, de exemplu. Unul reusit, mai ales cel al partii frontale. Daca generatia anterioara mi s-a parut intotdeauna putin cam prea feminina, noul model nu mai pare deloc asa. E mai matur, mai impunator, mai agresiv. E adevarat ca farurile si grila proeminenta imi aduc aminte de cele de la BMW Gran Coupe, dar nu e vorba de inspiratie. Pur si simplu Mercedes a vrut s afaca noul SLK putin mai agresiv. Noul design aduce si beneficii legate de aerodinamica, coeficientul aerodinamic fiind de 0,30 (fata de 0,32 la vechiul model).

Mercedes SLK art1 OFICIAL: Noul Mercedes SLK!

Spatele nu-mi place la fel de mult, din cauza stopurilor, in primul rand. Le-as fi vazut ceva mai inspirate, mai deosebite, dar ele par banale. De asemenea, mi se pare o discrepanta sesizabila intre agresivitatea partii frontale si rotunjimile prea cuminti ale spatelui.

Mercedes SLK art2 OFICIAL: Noul Mercedes SLK!

Interiorul este insa foarte-foarte inspirat. Da, la prima vedere pare unul nu foarte deosebit, tipic Mercedes. Dar la o privire mai atenta vedem ca designul plansei de bord are o puternica linie retro, subliniata foarte frumos de grilele de aerisire tot cu design retro. Imi place mult, mult mai mult decat cel doar luxos de pe modelul vechi.

Noul Mercedes SLK vine si cu plafonul Magic Sky Control, ce poate fi innegrit la o simpa apasare de buton.

Deocamdata au fost anuntate 3 motoare, iar Mercedes spune ca inginerii au reusit reducerea consumului acestora cu pana la 25%. Modelul de baza este SLK 200 BlueEfficiency, echipat cu un propulsor de 1,8 litri (supraalimentat) si 184 CP, iar nemtii spun ca este cel mai economic roadster din segmentul sau. In combinatie cu cutia 7 G-Tronic Plus (optionala), consumul mediu este de doar 6,1 litri/100 km, in conditiile in care masina ajunge la 100 km/h in 7 secunde si atinge 237 km/h.

Mercedes SLK art3 OFICIAL: Noul Mercedes SLK!

Urmeaza versiunea SLK 250 BlueEfficiency, care dispune de acelasi motor de 1,8 litri (tot cu supraalimentare), dar cu puterea maxima de 204 CP. Aceasta versiune este echipata standard cu cutia 7G-Tronic Plus, iar consumul mediu este de doar 6,2 litri/100 km. Masina atinge 100 km/h in 6,6 secunde si ajunge la 243 km/h.

Cel mai puternic model (pana la aparitia versiunii AMG) este SLK 350 BlueEfficiency, echipat cu un motor V6 de 3,5 litri care produce 306 CP. Aceasta versiune accelereaza pana la 100 km/h in 5,6 secunde, iar viteza maxima este de 250 km/h.

Noul Mercedes SLK poate fi comandat incepand cu 17 ianuarie, iar preturile sunt urmatoarele (TVA inclus):

- SLK 200 BlueEFFICIENCY: 38,675 euro

- SLK 250 BlueEFFICIENCY: 44,256.10 euro

- SLK 350 BlueEFFICIENCY: 52,300.50 euro

Cum e? Va place? Mie mi se pare un pas foarte inspirat la nivelul designului!


Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.