Touaregu’ de haur

Ii mai stiti pe primii cocalari de Romania? Aia care-au aparut prin anii ’90, cand, cumva, au dat de niste bani. Aia cu lanturi groase de aur la gat, purtate peste tricouri mulate pe burta si peste orice altceva. Sa se vada sclipirea aurului si valoarea, banii si alte chestii elogiate in curentul “muzical” inventat pentru ei si numit manele.

Intre timp, “moda” a mai evoluat. Acum nu se mai poarta neaparat lanturile groase, acum sunt la moda telefoanele, televizoarele, lingurile, usile de aur. Totul din aur. Si, suprem, masinile din aur.

Sa nu va inchipuiti ca doar la noi vietuieste aceasta specie, exista peste tot in lume, sub diverse denumiri. Fie “pimp”-ii din America, fie unii seici din tarile arabe… fie unii romani din Italia si Spania icon smile Touaregu de haur

Volkswagen Touareg Gold art Touaregu de haur

Ce treaba avem cu ei, aici? Li s-a pregatit o masina, oficiala de data asta. E drept, a fost prezentata arabilor, dar cred ca asta-i un semnal ca poate fi comandata oriunde in lume.

VW s-a gandit ca ar fi de mare efect sa aduca la salonul auto din Qatar in VW Touareg cu ornamente din aur. Da, e acelasi eveniment la care au prezentat si ultraeconomicul concept XL1, care cred ca le-a provocat crize veritabile de ras celor de acolo.

Volkswagen Touareg Gold art2 Touaregu de haur

In schimb, imi inchipui ca Toaureg Gold Edition a fost primit cu aplauze. Nemtii au aurit jantele, sigla, grila, cam toate ornamentele exterioare cu aur de 24K. Nici interiorul n-a scapat de plusul de valoare, fiind grefat cu multe comenzi si ornamente din aur.

Ce-i mare lucru, va intrebati? Exista oameni si oameni care-si auresc masinile. Da, dar Touaregul asta e oficial, facut de constructor. Care si-a zis ca e stupid sa-i lase pe oameni sa se duca altundeva sa-si orneze masina, in loc sa le-o ofere gata valorizata si sa mai ia niste bani.

Si uite-asa, “masina poporului” poate fi si masina tampitilor cu bani, dar fara gusturi.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.