Un articol genial de prost pe incont.ro

Intotdeauna am fost de parere ca, atunci cand lucrezi in presa, o faci pe domeniul la care te pricepi. De-aia eu scriu despre masini, ca la asta ma pricep. Nu veti gasi articole scrise de mine despre imobiliare, economie sau mai stiu eu ce altceva. Ca nu stapanesc domeniile respective si m-as face de ras.

Pe de alta parte, la incont.ro nu exista probleme de genul asta. Oamenii scriu despre orice. Chiar daca habar n-au cu ce se mananca. M-am distrat cu un articol scris cu picioarele, dar cu un titlu de mare interes “Vrei consum mic de benzina? Vezi care sunt cele mai economice masini de pe piata!“. Haaa, bun, zic, sa vedem… am sfarsit prin a ma enerva.

Articolul e semnat de Gabriela Stanciu, pe care o compatimesc sincer pentru aberatiile pe care le-a expus cu atata ardoare intr-un articol de toata jena.

Sa vedem cateva dintre aberatiile acestui articol, care se vrea o insiruire a celor mai economice masini disponibile pe piata din Romania:

  • - conform autorului acestui minunat articol, din clasa mica fac parte Kia cee’d, Hyundai i30 si Fiat Bravo. Ale naibii masini, eu credeam ca sunt compacte, nu de clasa mica!
  • - cel mai economic model pe motorina este Clio cu motor de 1.400 cmc. El are 1,5 litri, ca de-aia-i zice 1,5 dCi, dar ce mai conteaza..
  • - aparent, pentru ei, Ford Mondeo este de clasa compacta, desi eu puteam sa jur ca sunt sigur ca e de clasa medie.
  • - ati auzit de clasa intermediara?! Nu? Cum asa, din ea fac parte ceea ce noi stim ca fiind de clasa medie! Doar ca specialistii de acolo ii zic clasa intermediara.
  • - articolul ne spune ca VW Passat este cel mai economic model de clasa intermediara, cu motorul diesel de 2 litri. Fata n-a auzit ca exista un Passat si mai economic, cel de 1,6 litri TDI. Poate pentru ca ilustreaza articolul cu o poza a vechiului Passat, desi cel nou este disponibil de ceva timp pe piata noastra. Chiar si asa, eu pot sa-i dau exemplu Seria 3 EfficientDynamics, care vine cu un consum de 4,1 litri/100 km, deci e si mai economic. Dar, na, e greu sa cauti, mai bine scrii repede si prost.
  • - din categoria SUV-urilor compacte fac parte Hyundai Tucson si BMV X3. Doamna/domnisoara autoare, Hyundai Tucson a fost demult inlocuit cu iX35, si mai invata cum se scrie BMW!! Nu-i asa greu.
  • - cel mai economic jeep compact pe motorina este BMW X3. Baaaii, ce dracu, de cate ori trebuie sa mai spun?! Jeep e marca inregistrata si face parte din Chrysler! Nu exista alt jeep in afara de Jeep!! X3 e SUV (SAV, cum ii zic nemtii), dar nu-i jeep!

Draga Gabriela Stanciu.. e spre binele tau, apuca-te de altceva! Scrie despre altceva, poate ai mai mult noroc s-o nimeresti. Nu mai scrie tampenii despre masini. Da, stiu ca da bine ca titlu, acum, cand benzina e tot mai scumpa, stiu ca da bine la google, dar ce ai scris tu acolo e pur si simplu gunoi! Clase amestecate, informatii gresite, jeep-uri la BMV…. tie-ti place tampenia pe care ai scris-o, vizualizata deja de vreo 3.000 de oameni?!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.