VIDEO: Cum se conduce o masina cand esti atacat

BMW are o lunga traditie in organizarea de cursuri de pilotaj pentru… oricine are bani sa plateasca. Dar nu despre asta e vorba acum, ci despre o anumita sectiune a acestor cursuri, cea in cadrul careia soferii sunt instruiti sa poata iesi dintr-o ambuscada, care implica, de multe ori, arme si explozibili. Am spus cat costa o asemenea pregatire, in articolul despre cursurile de pilotaj ale mai multor constructori.

Evident, cursurile sunt dedicate soferilor unor personalitati, VIP-uri, oameni de afaceri, oameni politici etc. care stiu ca ar putea fi atacati din diferite motive, care tin fie de profesie, fie de banii pe care-i au in conturi.

Soferii acestor oameni sunt, de fapt, mai mult decat soferi. Urmeaza o pregatire speciala pentru a reusi sa iasa cu masina dintr-un atac de orice fel ar fi el. Daca sunt la volanul unor limuzine blindate, cursurile sunt speciale pentru acest gen de masini, care reactioneaza diferit, datorita greutatii suplimentare a blindajului.

BMW produce masini blindate, dar ii instruieste si pe soferii profesionisti, in cadrul unor cursuri complexe, predate de specialisti.

In clipul de mai sus vedeti in ce constau aceste cursuri si simularea unor atacuri. Locul de desfasurare este unul foarte potrivit, o fosta baza militara din Germania, cea mai mare din timpul Razboiului Rece.

via Autoblog

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.