Volvo V60 Hybrid, 215 CP si consum de 1,9 litri/100 km

Volvo a anuntat ca va expune la Geneva un model V60 hibrid, care vine cu niste caracteristici si valori de consum exceptionale. Si nu vorbim despre un concept, ci despre o masina de serie, care va debuta pe piata anul viitor.

Masina dispune de un motor turbodiesel de 2,4 litri (D5) care produce 215 CP si 440 Nm, cuplat la o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte. Adica suficient de multa putere incat sa poti considera acest break unul sportiv. Ceea ce e bine, lumea vrea masini puternice, care sa consume putin. Acest ansamblu clasic este completat de un motor electric care antreneaza puntea spate si care produce 70 CP si care da posibilitatea de a conduce masina pana la 50 km in mod pur electric, fara consum de motorina si fara emisii.

Volvo V60 Plug in Hybrid Volvo V60 Hybrid, 215 CP si consum de 1,9 litri/100 km

Valorile de consum si emisii furnizate de constructorul suedez pentru acest model suna extrem de bine. Volvo spune ca masina afiseaza un consum mediu de 1,9 litri/100 km, emisiile de CO2 fiind de doar 50 grame/km.

In mod sigur, asta e idealul, care nu prea poate fi atins pe strada, in conditii normale de trafic. Dar chiar si asa, cum suna un consum de 3 sau 4 litri/100 km, pentru o masina de 215 CP, cu tractiune integrala (ba chiar mai mult daca luam in considerare si aportul motorului electric)?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.