A treia generatie Opel Zafira, deocamdata concept

Opel pregateste de zor a treia generatie a deja foarte popularului model Zafira. Normal, dealtfel, pentru ca intre timp s-a schimbat generatia Astra, iar Zafira trebuie sa tina pasul.

Am prezentat deja o prima poza cu conceptul noului Zafira, sub foarma unei holograme, dar acum avem o galerie foto completa si ne putem da seama mai bine liniile masinii.

Curios este faptul ca Zafira Tourer Concept nu “aduce” deloc cu noua Astra in ceeea ce priveste designul partii frontale. Din contra, conceptul preia designului modelului Ampera, la un nivel aproape indentic.

Opel Zafira Tourer Concept art1 A treia generatie Opel Zafira, deocamdata concept

Acum, exista doua posibilitati. Ori nemti ne arata doar conceptul asa, designul final urmand sa fie bazat pe linia actualei Astra, pentru Zafira de serie. Ori (si asta e versiunea in care cred eu) noua Zafira va fi bazata pe designul modelului Ampera si peste ceva timp va adopta si tehnologia de propulsie hibrida a acesteia.

Opel Zafira Tourer Concept art2 A treia generatie Opel Zafira, deocamdata concept

Normal, interiorul este cu 7 locuri si un complicat sistem Flex7 de modulare, o parte din el fiind actionata electric. Bineinteles, doar la concept avem de-a face cu aceste comenzi electrice. Habitaclul este deosebit de luminat (Opel spune ca este un lounge mobil) datorita plafonului complet transparent, pe care il vom vedea probabil si in serie.

Opel nu insista pe motorizarea conceptului si spune doar ca este o versiune noua a motorului de 1,4 litri, turbo, fara sa dea alte cifre. Ma rog, nu conteaza prea mult, gama de propulsoare a modelului de serie va fi cea de pe actuala Astra.

PS: Nu uitati de concurs! Premiu? Weekend la munte, cu o masina Saab!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.