Atentie in trafic! Puteti fi loviti cu masina si apoi santajati!

De cateva zile circula pe net un mail al unui patit si se se pare ca s-a raspandit deja. Despre ce e vorba… o noua ocupatie a unor cretini care va lovesc masina in trafic si apoi cer o suma de bani ca sa va lase in pace, adica sa nu va pierdeti permisul de conducere.

Practica e simpla. Incerci sa iesi de pe o straduta laterala si e coloana de masini. Un “binevoitor” opreste si iti face semn sa intri. Stiti cum e, ii multumesti si te bagi. Numai ca, atunci cand pornesti, pleaca si el, repede, si intra in masina ta. Masina lui lovita, a ta la fel si uluiala de moment “Ce #$% mea, doar mi-a facut semn sa intru!!” Ei, manevra a fost intentionata, iar cand cobori ai si explicatia. Omul iti spune ca nu te-a vazut si ca, daca vrei sa nu se ajunga la politie, trebuie sa-i dai niste bani.

Santajistul cu Hyundai i10 IL 20 RLT Atentie in trafic! Puteti fi loviti cu masina si apoi santajati!Ideea e urmatoarea, la politie tu esti vinovat, ca n-ai acordat prioritate si ti se va suspenda permisul. Asta iti va explica respectivul dobitoc, care stie sa-si aleaga victimele. Va alege o masina in care este doar soferul, pe cand el are in masina inca un individ, care poate fi martor ca tu n-ai acordat prioritate. Stie legea si e foarte calm.

Masina respectivului este una inchiriata, cu asigurare casco, pentru care el plateste doar fransiza, cand o duce julita inapoi. Dar poate face manevra de care v-am vorbit de cateva ori pe zi si cei mai multi platesc cateva milioane pentru a nu ajunge la politie. Asa ca isi scoate in cateva ore banii de fransiza, iar pe zi poate ajunge sa faca si cate o mie de euro. Ii convine.

Stiu si eu, de la diversi, ca era (si inca este) o practica de genul asta, care se folosea pentru ca respectivul, cel care te lovea intentionat, dar in asa fel incat tu sa fii vinovat, sa-si repare masina (care avea probleme anterioare) pe asigurarea ta. Dar nu mi-am imaginat ca unii isi castiga banii printr-un santaj scarbos, de genul celui de care v-am spus mai sus.

La acest moment, se pare ca sunt cativa patiti, care au fost loviti de un Hyundai i10 cu numarul de inmatriculare IL 20 RLT. Probabil ca masina va fi returnata firmei de unde a fost inchiriata, iar individul va continua cu o alta masina.

Asadar, aveti grija! Tineti cont ca exista si asemenea specimene in trafic si incercati sa va feriti de probleme!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.