Avalansa de noi modele Lancia: Ypsilon, Thema, Grand Voyager, Flavia

Lancia are o gramada de modele noi pentru Salonul Auto de la Geneva, dar doar unul singur productie proprie, ca sa zic asa. Noul Ypsilon este dezvoltat de italieni, restul sunt modele Chrysler pe care Lancia le va comercializa in Europa sub sigla proprie, datorita parteneriatului cu marca americana.

Pana una-alta, nu e rau pentru italieni, ramane de vazut cum vor promova modelele americane si la ce preturi le vor vinde. Oricum, se stia ca italienii isi vor revigora gama cu modele americane, dupa ce au platit pentru o buna parte din Chrysler.

Lancia Ypsilon

Noua Lancia Ypsilon 1 Avalansa de noi modele Lancia: Ypsilon, Thema, Grand Voyager, Flavia

Noua Lancia Ypsilon 2 Avalansa de noi modele Lancia: Ypsilon, Thema, Grand Voyager, Flavia

Noua Lancia Ypsilon 3 Avalansa de noi modele Lancia: Ypsilon, Thema, Grand Voyager, Flavia

Noua Lancia Ypsilon 4 Avalansa de noi modele Lancia: Ypsilon, Thema, Grand Voyager, Flavia

Cum spuneam, singurul model productie proprie din aceasta avalansa de noutati, Lancia Ypsilon inlocuieste un model cu performante modeste la capitolul vanzari. Noua Ypsilon vine, pentru prima data, in versiune de caroserie cu 5 usi, iar stilul seamana cu cel al versiunii de pana acum. Adica, masina se adreseaza celor cu o puternica afinitate fata de “moda”, celor care vor sa iasa in evidenta. Dealtfel, chiar Lancia spune ca noua Ypsilon este o “fashion city car”.

Se va putea opta intre un motor turbodisel de 1,3 litri MultiJet (95 CP) si propulsoril de 0,9 litri TwinAir de 85 CP. Masina va fi disponibila in showroom-uri incepand cu aceasta vara.

Lancia Thema

Lancia Thema Avalansa de noi modele Lancia: Ypsilon, Thema, Grand Voyager, Flavia

Un nume cu rezonanta pentru gama Lancia, doar ca, acum, vorbim despre un Chrysler 300 C cu sigla italienilor. Noua Lancia Thema nu difera mai deloc de americanul Cherysler 300 C, doar partea inferioara a spoilerului fiind usor retusata. Deocamdata, doua motoare au fost anuntate. Unul american, pe benzina, V6 de 3,6 litri si 292 CP (oferit cu o cutie automata cu 8 trepte) si un turbodiesel italian, V6 de 3 litri, oferit in doua versiuni de putere: 190 CP si 224 CP, ambele cu cutie automata cu 5 trepte. Pentru acest model avem de asteptat pana in luna octombrie a acestui an.

Lancia Grand Voyager

Lancia Grand Voyager Avalansa de noi modele Lancia: Ypsilon, Thema, Grand Voyager, Flavia

Well, inca un model american, caruia nici macar nu i s-a mai schimbat numele. Grand Voyager inlocuieste modelul Phedra in gama Lancia si vine cu un motor V6 de 3,6 litri si 283 CP dar si cu un turbodiesel de 2,8 litri si 163 CP.

Lancia Flavia si Flavia Cabrio Concept

Lancia Flavia Avalansa de noi modele Lancia: Ypsilon, Thema, Grand Voyager, Flavia

Acestea sunt practic modelele Chrysler 200 si 200 Cabrio si chiar daca italienii le spun “concepte” sunt versiuni de serie si vor aparea curand in gama Lancia. Productia incepe in cam 6 luni.

Lancia Flavia cabrio Avalansa de noi modele Lancia: Ypsilon, Thema, Grand Voyager, Flavia

Nu stiu cum vor merge aceste modele americane in Europa, dar eu tind sa cred ca nu prea bine. Poate Thema (300 C) se va descurca macar onorabil, pentru ca intotdeauna va fi privit ca un model american, ceea ce si este. Dar europenilor le-a placut vechiul 300 C si probabil le va place si acesta, nu-i va deranja ca are sigla Lancia.

In rest, Grand Voyager este o cauza pierduta, care nu va prinde in Europa, pentru simplul fapt ca aici nu prea dam banii pe monovolume mari, le preferam pe cele compacte.

Despre Flavia chiar nu stiu ce sa spun, este o masina de clasa medie/premium, cu o concurenta puternica in Europa. Doar pretul s-o aduca in atentia clientilor, poate putin si stilul, unul interesant.

Nu va sfiiti sa va spuneti parerea! icon smile Avalansa de noi modele Lancia: Ypsilon, Thema, Grand Voyager, Flavia

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.