BMW va echipa cu turbocompresor toate motoarele cu 4 cilindri

De bine ce n-au trecut chiar multi ani de cand BMW avea doar motoare pe benzina aspirate, iata ca bavarezii renunta complet la motoarele cu 4 cilindri fara turbo. Asadar, toate propulsoarele cu 4 cilindri pe benzina vor avea turbocompresor, incepand probabil cu lansarea noului Seria 3, asteptat anul viitor.

Deocamdata este vorba de motorul de 2 litri, din aluminiu, care a fost si aratat in versiunea sa cea mai puternica – 245 CP/5.000 rpm si 350 Nm/1.250 rpm.

Tot acest motor va avea si versiuni cu putere mai mica, pentru a completa gama, diferentele constand intr-un alt turbocompresor si alt soft pentru ECU.

BMW 2 liter turbo engine BMW va echipa cu turbocompresor toate motoarele cu 4 cilindri

Nu-i rau, daca ne gandim ca aceste motoare vin cu o putere mai mare si consum cel mult la acelasi nivel. Motoare aspirate vor mai fi la nivelul celor cu 6 cilindri in linie. Oricum, motoarele pe benzina aspirate, cu 6 cilindri, sunt cam pe cale de disparitie la BMW, vor mai ramane probabil cateva versiuni pentru cei care nu accepta inca turbo.

Viitorul M5 va avea un V8 biturbo, iar viitorul M3 probabil un 6 cilindri in linie, tot biturbo. Deci, nici la M nu vom mai gasi aspirate.

Sursa: Autocar

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.